REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trojbarevné závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa potřené kečupem, pokladené uzeným masem a zelím, zatočené do tvaru závitků a podušené doměkka.


Ingredience:
4 ksplátků zadního hovězího masa
4 kstenkých plátků uzeného masa
1 kscibule
4 lžícesterilovaného zelí
4 lžícekečupu
2 lžícehořčice
2 lžícehladké mouky
2 lžíceoleje
1/2 hrnkuvývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné plátky masa opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme
2. Pak potřeme kečupem, položíme na ně plátky uzeného masa, které potřeme hořčicí a obložíme okapaným, překrájeným sterilovaným zelím
3. Plátky stočíme, zaprášíme hladkou moukou a svážeme nití 4. Oloupanou na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme závitky a ze všech stran opečeme
4. Nakonec podlijeme vývarem a zvolna zakryté dusíme doměkka
5. Hotové závitky zbavíme nití a podáváme s dušenou rýží.

Doporučení:

Místo zelí můžeme použít sladkokyselé okurky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy