Hovězí maso podušené na cibulovém základě doměkka, guláš ke konci nastavený klobáskami a paprikami.
Ingredience:
600 g | zadního hovězího masa |
3 lžíce | mleté papriky |
3 lžíce | sádla |
1 lžíce | kmínu |
3 ks | středně velké cibule |
3 ks | červených paprik |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | bobkových listů |
2 ks | Uherské klobásy |
1 ks | svazku čerstvé majoránky |
1 l | vývaru |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso odblaníme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta
2. V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme kmín, mletou papriku, bobkové listy, promícháme, pak přidáme nakrájené maso, které ze všech stran orestujeme, přilijeme vývar tak, aby bylo vše ponořené pod hladinou a za občasného promíchání zvolna dusíme pod pokličkou doměkka
3. Mezitím v rozpálené pánvi na sucho opečeme očištěné na kostičky nakrájené papriky
4. Nakonec do guláše vmícháme na kostičky nakrájené klobásy i papriky, krátce povaříme a dochutíme solí, mletým pepřem a oloupanými utřenými stroužky česneku
5. Servírujeme ozdobené čerstvou majoránkou a s pečivem.