REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uherský guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso podušené na cibulovém základě doměkka, guláš ke konci nastavený klobáskami a paprikami.


Ingredience:
600 gzadního hovězího masa
3 lžícemleté papriky
3 lžícesádla
1 lžícekmínu
3 ksstředně velké cibule
3 ksčervených paprik
3 ksstroužků česneku
2 ksbobkových listů
2 ksUherské klobásy
1 kssvazku čerstvé majoránky
1 lvývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso odblaníme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta
2. V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme kmín, mletou papriku, bobkové listy, promícháme, pak přidáme nakrájené maso, které ze všech stran orestujeme, přilijeme vývar tak, aby bylo vše ponořené pod hladinou a za občasného promíchání zvolna dusíme pod pokličkou doměkka
3. Mezitím v rozpálené pánvi na sucho opečeme očištěné na kostičky nakrájené papriky
4. Nakonec do guláše vmícháme na kostičky nakrájené klobásy i papriky, krátce povaříme a dochutíme solí, mletým pepřem a oloupanými utřenými stroužky česneku
5. Servírujeme ozdobené čerstvou majoránkou a s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy