REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třikrálový věnec II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze zbytků vánočního cukroví připravený tradiční sladký moučník.


Ingredience:
400 gnastrouhaného suchého cukroví (zbytky od vánoc)
100 gpolohrubé mouky
50 gstrouhané čokolády na vaření
50 gmoučkového cukru
3 ks vejce
1 ksbalíček prášku do pečiva
1 ksbalíček vanilkového cukru
250 mlšlehačky (smetany nebo zakysané smetany)
špetka soli
Na ozdobení:
25 gstrouhané hořké tmavé čokolády na posypání
25 gstrouhané bílé čokolády na posypání
forma na věnec

Postup:

1. Sypké suroviny promícháme v míse, zvlášť rozšleháme vejce se smetanou, přidáme k suché směsi
2. Vypracujeme hustší hmotu, kterou vylijeme vymazanou, strouhankou vysypanou formu na věnec
3. Povrch urovnáme a pečeme při teplotě 160-170 °C cca 40-45 minut
4. Ještě horký věnec vyklopíme nejlépe na kuchyňskou mřížku a ihned posypeme nastrouhanou tmavou a bílou čokoládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy