REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová žemlovka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na využití staršího bílého pečiva.


Ingredience:
2 ksbílé veky nebo stejné množství staršího pečiva
2 ksvejce
0,5 lmléka na zvlhčení veky
vanilkový cukr na ozdobu
rozpuštěné máslo
Na náplň:
2 ksbalíčky měkkého tvarohu
2 ksžloutky
4 lžícemoučkového cukru
citrónová kůra
tuhý sníh ze dvou bílků
kompot (meruňky nebo odpeckované třešně)
máslo na vymazání pekáče

Postup:

1. Veku nebo starší rohlíky rozkrájíme na tenké plátky, jednu třetinu pak dáme do mísy a pokropíme mlékem, ve kterém jsme před tím rozkvedlali 2 ks celá vejce, mléko necháme do žemlí vsáknout
2. Tukem vymaštěný pekáček vložíme jednou třetinou zvlhčených žemlí a tento podklad potřeme ochuceným tvarohem
3. Tvaroh ozdobíme okapaným kompotovým ovocem, celou plochu pak zakryjeme druhou částí zvlhčené žemlovky
4. Opakujeme tvarohovou hmotu, tu opět poklademe okapaným kompotem, nakonec celou plochu poklademe zvlhčenými žemlemi, pokropíme rozpuštěným máslem
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova
6. Jednotlivé porce sypeme vanilkovým cukrem.

Příprava ochuceného tvarohu:
Tvaroh utřeme se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem, s ostrouhanou citrónovou kůrou a nakonec do něho vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy