REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Treska pod křenovou peřinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené kousky z tresky pečené dozlatova přelité rozšlehanými vejci smíchanými s mlékem a křenem, zapečené posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
600 g filé z tresky
150 g strouhaného tvrdého sýra
200 mlmléka
2 lžícestrouhaného křenu
2 lžícemásla
4 ksvajec
šťáva z 1/2 citronu
zelená petrželka
mletý pepř
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Tresku nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou a necháme krátce odležet
2. Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme do ní odleželou tresku, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 15 minut
3. V této fázi přípravy tresku zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a nastrouhaným křenem, pečeme ještě 5 minut
4. Nakonec rybí maso posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova
5. Hotovou tresku zdobíme na talíři nadrobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy