Jednoduchý recept na filety z tresky upečené v troubě ochucené drceným pepřem, mletou červenou paprikou a solí, pokladené plátky másla a snítky rozmarýnu.
Ingredience:
4 ks (200-250 g) | filety z tresky (treska polak, treska tmavá) |
čtyřbarevný drcený pepř | |
sladká červená paprika | |
petrželka kudrnka | |
citronová šťáva | |
plátky citronu | |
olivový olej | |
rozmarýn | |
máslo | |
sůl |
Postup:
- Filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odležet (filety pustí vodu a zpevní se).
- Filety osušíme utěrkou a rozložíme na plech vyložený pečící papírem, který potřeme olivovým olejem. Na plech naskládáme filety, posypeme drceným pepřem, posypeme jemně červenou sladkou paprikou, poklademe plátky másla, na každý filet položíme snítku rozmarýnu.
- Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut na 160 °C.
- Pečenou tresku na talíři ozdobíme kouskem citronu a posypeme petrželkou.
Jako příloha jsou skvělé pečené osolené měsíčky brambor s cibulí, česnek a snítkami rozmarýnu.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek