REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toustový chléb s panenkou a sázeným vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky vepřové panenky zapečené v troubě se žampiony a sýrem, servírované na toastovém chlebu spolu s volským okem.


Ingredience:
250 gtoastového chleba (např.: Rosického od firmy Penam)
50 gžampionů
4-8 ksplátků vepřové panenky
4 ksvajíčka
gyrosové koření
tvrdý sýr
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Plátky panenky podle chuti okořeníme kořením
2. Na rozpálené pánvi panenku z obou stran zprudka opečeme, pak ji vyndáme z pánve a uložíme v teple
3. Na stejné pánvičce připravíme volská oka a vložíme jej spolu s orestovanými žampiony a sýrem na plátky panenky
4. Ve vyhřáté troubě necháme panenku zapéct cca 15 minut
5. Opečeme toustový chléb na pánvičce, která zbyla po panence, panenku položíme na toustový chléb a ihned podáváme.

Doporučení:

Vajíčka usmažte v hranaté formičce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy