REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toustová žemlovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční česká žemlovka připravená z toastového chleba.


Ingredience:
1,5 kgustrouhaných jablek
500 gtoastového chleba (například Penam)
máta, skořice a jablíčka na dozdobení
3 ksvejce
0,5 lmléka
strouhanka
rozinky
skořice
cukr
tuk na vymazání a pokapání

Postup:

1. Toustový chléb rozkrojíme napůl, polijeme mlékem smíchaným se žloutky a cukrem
2. Nastrouháme jablka, přidáme rozinky a zamícháme
3. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a začneme pokládat navlhčené tousty, tousty prokládáme nastrouhanými jablky s rozinkami, mírně ochucené skořicí, případně i cukrem a tento postup opakujeme, jako poslední vrstvu dáme zase tousty
4. Tousty pokropíme tukem a pečeme ve vyhřáté troubě
5. Na žemlovku po zapečení položíme našlehaný sníh ze dvou bílků, jedné lžíce cukru a necháme dopéct, aby sníh krásně zrůžověl.

Poznámka:

Zdroj: toustovani.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy