REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tiramisu z pomazánkového másla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na české tiramisu připravené z pomazánkového másla, smetany ke šlehání, cukru, rumu, kávy, piškotů a ovoce.


Ingredience:
1 kelímekpomazánkového másla bez příchuti
1 balenísmetany ke šlehání
1 balenípiškotů
1-2 lžícecukru
2 lžičkyrumu
1/2 šálkusilnější rozpustné kávy
(ovocná marmeldáda)
šlehačka na ozdobu
ovoce na ozdobu

Postup:

1. Pomazánkové máslo, smetanu a cukr ušleháme ve šlehači, až vznikne hustá hladká hmota
2. Ochutíme kávou a rumem
3. Formu vyskládáme piškoty, hojně potřeme vyšlehanou a ochucenou hmotou a zase poklademe piškoty, postup opakujeme
4. Dáme do lednice dobře vychladit, pak dezert vyklopíme, nakrájíme a podáváme ozdobený šlehačkou a kousky čerstvého ovoce.

Doporučení:

Kávu s rumem můžeme smíchat a místo abychom kávu zamíchali do hmoty, můžeme v ní jednotlivé piškoty namáčet.

Poznámka:

Kdo má rád, udělá další vrstvu z jahodové nebo malinové marmelády, nebo lze piškoty potřít marmeládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy