REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toskánská kuřecí prsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené a opepřené plátky kuřecích prsíček, marinované v oleji a citrónové šťávě, poté obalené v hladké mouce a rozšlehaných vejcích, usmažené na oleji, servírované hustě posypané nasekanou petrželkou a ozdobené dílky citrónu.


Ingredience:
800 gkuřecích prsou
2 kscitrónu
2 ksvajec
hladká mouka
petrželka
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsíčka si opláchneme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, pokapeme olejem a šťávou z 1 citrónu, opepříme, osolíme a necháme je alespoň 30 minut marinovat
2. Poté jednotlivé plátky kuřecích prsíček obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme je na rozehřátém oleji z obou stran
3. Usmažené porce prsíček servírujeme hustě posypané nasekanou petrželkou a ozdobené dílkem citrónu.

Doporučení:

Vhodná příloha je bílý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy