REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štavnaté řízky v jogurtové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí řízky v pikantní marinádě z jogurtu, majonézy, solí, kořením a bylinkami. Smažené na oleji do zlatova.


Ingredience:
4 kskuřecích steaků (vykoštěná horní stehna)
5 ksstroužků česneku
200 gbílého smetanového jogurtu
4 lžícemajonézy
směs sušených bylinek dle chuti nebo hotová směs oblíbeného koření (grilovací, na kuře atp.)
tuk na smažení
strouhanka
špetka chilli
pepř
sůl

Postup:

1. Jogurt smícháme s majonézou, solí, pepřem a ostatním kořením a bylinkami
2. Omyté, nakrájené a osušené maso naložíme do této marinády na 12 až 24 hodin
3. Maso pak obalíme ve strouhance
4. Pozvolna smažíme na rozpáleném tuku (olej, sádlo…).

Doporučení:

Tyto řízky jsou velmi šťavnaté a moc dobré :-)

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy