Uvařené těstoviny servírované spolu s podušenými rajčátky a cuketami, posypané parmazánem.
Ingredience:
500 g | tortellini (s masovou nebo sýrovou náplní) |
250 g | cherry rajčátek |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | malých cuket |
1 ks | cibule |
olivový olej | |
parmazán na posypání | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Tortellini uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu téměř doměkka, scedíme je a v cedníku necháme okapat (trochu vody, ve které se vařily si ponecháme stranou)
2. Oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na drobno, omyté cukety škrabkou na brambory nakrouháme na dlouhé tenké plátky a omytá rajčátka rozkrájíme napůl
3. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme cukety, rajčátka a orestujeme je tak, aby zelenina byla měkká, ale zůstala křupavá, potom vmícháme okapané tortellini, vše podlijeme trochou vody z těstovin, ochutíme solí, mletým pepřem a prohřejeme.
Podáváme s hoblinkami parmazánu.