REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tortellini s cuketou a rajčátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny servírované spolu s podušenými rajčátky a cuketami, posypané parmazánem.


Ingredience:
500 gtortellini (s masovou nebo sýrovou náplní)
250 gcherry rajčátek
4 ksstroužků česneku
2 ksmalých cuket
1 kscibule
olivový olej
parmazán na posypání
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Tortellini uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu téměř doměkka, scedíme je a v cedníku necháme okapat (trochu vody, ve které se vařily si ponecháme stranou)
2. Oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na drobno, omyté cukety škrabkou na brambory nakrouháme na dlouhé tenké plátky a omytá rajčátka rozkrájíme napůl
3. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme cukety, rajčátka a orestujeme je tak, aby zelenina byla měkká, ale zůstala křupavá, potom vmícháme okapané tortellini, vše podlijeme trochou vody z těstovin, ochutíme solí, mletým pepřem a prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s hoblinkami parmazánu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy