REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tortellini s kari omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny servírované promíchané s omáčkou připravenou z orestované cibule a plátků žampiónů, kari koření, vína a smetany.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gtěstovin tortellini nebo ravioli
250 gžampiónů
150 gsmetany
2 lvody na uvaření těstovin
1/8 lbílého vína
2 kspórky
2 ksstroužky česneku
4 lžíceolivového oleje
1-2 lžíceřeřichy
1-2 lžičkykari koření
šťáva z 1/2 ks citrónu
sůl

Postup:

1. Důkladně omytý pórek necháme okapat, pak ho nakrájíme na jemná kolečka (část pórku necháme stranou na ozdobu jednotlivých porcí)
2. Očištěné žampióny nakrájíme na větší kousky
3. V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme pórek, přidáme žampióny, také je lehce opečeme a smícháme s prolisovaným česnekem
4. Na směs nasypeme kari koření a necháme zpěnit, pak pokrm zchladíme vínem a krátce ho povaříme
5. V této fázi přilijeme smetanu a na středním ohni ji, za stálého míchání, necháme přejít varem, nakonec omáčku ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou
6. Těstoviny vaříme ve 2 l vody 15 minut, hotové scedíme a necháme důkladně okapat
7. Připravené tortellini zamícháme do omáčky, jednotlivé porce na talířích posypeme pórkem a řeřichou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy