REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tortellini s lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny s podušenými rajčaty a opečeným lilkem, posypané strouhaným parmazánem.


Ingredience:
400 gtěstovin tortellini
500 grajčat
300 glilku
60 gparmazánu
3 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 kssvazku bazalky
olivový olej
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky
2. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, pak přidáme oloupané, prolisované stroužky česneku s nakrájenými rajčaty, osolíme, ochutíme pepřem a dusíme pod pokličkou za občasného promíchání asi 20 minut
3. Omytý lilek osušíme, nakrájíme i se slupkou na kolečka silná 5 mm, pokapeme olejem, osolíme, opečeme nasucho v pánvi z každé strany zhruba 2 minuty a pak přidáme k podušeným rajčatům
4. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě s trochou oleje, po 10 minutách je scedíme, přidáme k rajčatům, dobře promícháme, vše ještě asi 3 minuty povaříme, zlehka vmícháme natrhané lístky bazalky a podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy