Topinky z bílého chleba opečeného na oleji, potřené se solí utřeným česnekem, posypané nadrobno nastrouhaným sýrem a pokladené v lívanečníku připravenými vejci.
Ingredience:
12 ks | plátků bílého chleba |
3 ks | stroužky česneku |
olej | |
sůl | |
Na dohotovení: | |
200 g | nastrouhaného tvrdého sýry |
80 g | másla |
12 ks | vajec |
sladká mletá červená peprika | |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plátky chleba opečeme po obou stranách na tuku
2. Důlky lívanečníku vytřeme máslem, do každého důlku vyklepneme celé vejce a smažíme na mírném zdroji tak dlouho, až se bílek srazí, pak teprve vejce osolíme, popřípadě opepříme nebo opaprikujeme
3. Horké topinky potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme strouhaným tvrdým sýrem, na vrch každé posadíme čerstvě usmažené sázené vejce
4. Posypeme na jemno nasekanou petrželkou a ihned podáváme.