REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Topinky se sázenými vejci a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Topinky z bílého chleba opečeného na sucho, obložené slaninou a v lívanečníku připravenými vejci.


Ingredience:
12 ksplátků bílého chleba
12 ksplátků anglické slaniny
12 ksvajec
60 gmásla
pepř nebo paprika sladká mletá
petrželka
kečup
sůl

Postup:

1. Plátky chleba opečeme po obou stranách nasucho
2. Důlky lívanečníku vytřeme máslem, do každého důlku vyklepneme celé vejce a smažíme na mírném zdroji tak dlouho, až se bílek srazí, pak teprve vejce osolíme, popřípadě opepříme nebo opaprikujeme
3. Na pánvi opečeme po obou stranách také plátky slaniny
4. Na teplé topinky položíme plátky anglické slaniny, potřeme je nebo zakápneme kečupem a navrch každé posadíme sázené vejce
5. Zdobíme jemně nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy