Topinky z bílého chleba opečeného na sucho, obložené slaninou a v lívanečníku připravenými vejci.
Ingredience:
12 ks | plátků bílého chleba |
12 ks | plátků anglické slaniny |
12 ks | vajec |
60 g | másla |
pepř nebo paprika sladká mletá | |
petrželka | |
kečup | |
sůl |
Postup:
1. Plátky chleba opečeme po obou stranách nasucho
2. Důlky lívanečníku vytřeme máslem, do každého důlku vyklepneme celé vejce a smažíme na mírném zdroji tak dlouho, až se bílek srazí, pak teprve vejce osolíme, popřípadě opepříme nebo opaprikujeme
3. Na pánvi opečeme po obou stranách také plátky slaniny
4. Na teplé topinky položíme plátky anglické slaniny, potřeme je nebo zakápneme kečupem a navrch každé posadíme sázené vejce
5. Zdobíme jemně nasekanou petrželkou.