REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Topinky s míchanými vejci a petrželkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto připravené topinky podáváme ke snídani či na večeři hlavně k čaji.


Ingredience:
12 ksplátků bílého chleba
6 ksvajíček
50 gmásla
petrželka nebo pažitka
pepř
tuk
sůl

Postup:

1. Plátky bílého chleba opečeme po obou stranách na menším množství tuku, nebo na sucho
2. Na pánvičce rozehřejeme máslo, na něj vlijeme rozšlehaná vejce, podle chuti je osolíme a okořeníme pepřem (můžeme přidat i trochu nasekaných bylinek) a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout
3. Na teplé topinky naneseme míchaná vejce, vidličkou je pěkně urovnáme, posypeme čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy