Původem maďarský recept na vepřové plecko podušené spolu s paprikami, rajčaty a kyselým zelím, dochucené zakysanou smetanou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
750 g | vepřového plecka |
400 g | naložených oloupaných a krájených rajčat |
300 g | kyselého zelí |
2 dl | kysané smetany |
2 ks | červené masité papriky |
červená mlétá paprika (nejlépe maďarská) | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plecko nakrájíme na kostky, papriku na proužky, zelí opláchneme a nakrájíme na menší kousky
2. Kostky masa opečeme na sádle ze všech stran aby se zatáhlo, pak maso podlijeme vodou, osolíme opepříme, přidáme červenou mletou papriku a dusíme pod pokličkou
3. Po chvilce přidáme kysané zelí, nakrájenou papriku a kousky rajčat z plechovky a dusíme do měkka
4. Nakonec do guláše vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme ho pepřem a solí.
Podáváme s knedlíkem.