REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tokáň sedmi vůdců

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tři druhy mas podušené spolu s dalšími ingrediencemi na cibulovém základě, dochucené zakysanou smetanou a kořením.


Ingredience:
500 gvykostěného vepřového masa
500 gvykostěného telecího masa
500 gzadního hovězího
400 gcibule
250 guzené slaniny
150 gsádla
1 lvývaru z kostí
7 dlkysané smetany
3 kszelené papriky
2 ksrajčat
1 hrstpažitky
růžová paprika
sůl

Postup:

1. Všechno maso pokrájíme na kostky, opláchneme ve studené vodě a necháme důkladně okapat
2. Na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do rozpáleného sádla, přidáme jemně nakrájenou cibulku, posypeme paprikou, podlijeme trochou vývaru a vydusíme do tuku
3. Přidáme hovězí maso, dusíme na mírném ohni pod pokličkou, když začne maso měknout, přidáme maso vepřové a když bude poloměkké, přidáme telecí a vše dodusíme pod pokličkou doměkka
4. Vydusíme šťávu na tuk, vložíme na proužky pokrájené papriky a rajčata a dále ještě chvíli dusíme
5. Nakonec pokrm zalijeme smetanou a dobře povaříme, měla by vzniknout hustá smetanová šťáva.

Doporučení:

Tokáň sedmi vůdců servírujeme s vaječnými noky nebo dušenou rýží a zdobíme kolečky rajčat, paprik a sekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy