REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toasty s pomazánkou z droždí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky veky z jedné strany, neopečená strana potřená pomazánkou z droždí, vajec, cibule, tuku, pepře a soli, na pomazané plátky veky položený plátek sýra, nakonec toasty zapečené v troubě.


Ingredience:
8 ksplátků bílé veky
4 ksplátků tvrdého sýra
2 ksrajčat
2 ksvajec
1 kscibule
80 gdroždí
30 gtuku
tuk na opečení veky
pepř
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si omytá rajčata na dílky a oloupanou cibuli na jemno
2. V menším kastrůlku si rozehřejeme tuk, vložíme cibuli, kterou zpěníme, pak přidáme rozdrobené droždí, osolíme, opepříme a za neustálého míchání osmahneme, dokud droždí nezrůžoví, poté vše zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řídkou pomazánku
3. Poté si plátky veky opečeme na trošce rozehřátého tuku jen z jedné strany
4. Neopečenou stranu potřeme připravenou pomazánkou a plátky veky poklademe půlkami plátků sýra
5. Takto připravené toasty položíme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme, dokud se sýr nezačne tavit
6. Zapečené toasty servírujeme ozdobené dílky rajčat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy