Uvařené kuřecí drůbky spolu s kořenovou zeleninou, podlité pivem a vývarem.
Ingredience:
500 g | drůbežích srdíček a žaludků |
150 g | kořenové zeleniny |
100 ml | piva |
1 lžíce | tuku |
1 lžíce | hladké mouky |
1 ks | cibule |
1 ks | žloutku |
pažitka (petrželka) | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Vypraná srdíčka a žaludky uvaříme v osolené vodě doměkka společně s očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninou a neoloupanou cibulí.
2. Po zchladnutí scedíme, vývar dáme stranou a drůbky i zeleninu nakrájíme na kostičky nebo proužky
3. Z tuku a hladké mouky vytvoříme světlou jíšku, zalijeme pivem, 50 ml vývaru a vaříme do zhoustnutí
4. Pak přidáme nakrájené drůbky, žloutek, na drobno nasekanou pažitku nebo petrželku a podle chuti osolíme.
Podáváme s vařenými těstovinami nebo rýží.