REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tkalcovské drůbky na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené kuřecí drůbky spolu s kořenovou zeleninou, podlité pivem a vývarem.


Ingredience:
500 gdrůbežích srdíček a žaludků
150 gkořenové zeleniny
100 mlpiva
1 lžícetuku
1 lžícehladké mouky
1 kscibule
1 ksžloutku
pažitka (petrželka)
voda
sůl

Postup:

1. Vypraná srdíčka a žaludky uvaříme v osolené vodě doměkka společně s očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninou a neoloupanou cibulí.
2. Po zchladnutí scedíme, vývar dáme stranou a drůbky i zeleninu nakrájíme na kostičky nebo proužky
3. Z tuku a hladké mouky vytvoříme světlou jíšku, zalijeme pivem, 50 ml vývaru a vaříme do zhoustnutí
4. Pak přidáme nakrájené drůbky, žloutek, na drobno nasekanou pažitku nebo petrželku a podle chuti osolíme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy