I přes všechny superlativy mají jahody nevýhodu – rychle se kazí a je zapotřebí zkonzumovat je co nejdříve. Máme tu pro vás recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení a jahody v něm hrají prim! :)
Ingredience:
Suroviny (4 porce): | |
250 g | jahod |
200 g | cukru |
150 g | Mascarpone Brazzale |
150 g | bílé čokolády |
100 g | piškotů Savoiardi |
2 šálky | kávy Ristretto |
400 ml | vody |
3 ks | vejce |
lístky máty na ozdobení |
Postup:
- Do malého hrnce nalijte dva šálky kávy Ristretto, přidejte 100 g cukru a 400 ml vody. Povařte několik minut na mírném ohni, pak nechte úplně vychladnout. Ve vychladlé kávě budete posléze namáčet piškoty (v jiné verzi můžete pro namočení piškotů použít oslazenou šťávu z jahod).
- Nyní rozšlehejte tři celá vejce a jemně vmíchejte Mascarpone Brazzale a 100 g cukru, až vznikne jemný krém.
- Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu, nechte ji mírně vychladnout a pak vmíchejte do krému z mascarpone.
- Nyní vrstvěte dezert: namočené piškoty, na ně krém z mascarpone a na něj jahody nakrájené na malé kousky. Pokračujte ve vrstvení až do vyčerpání surovin, nakonec ozdobte lístkem máty.
Recept k článku: Chystejte hody, jde se na jahody!
Poznámka:Další skvělé recepty najdete nejen v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde, ale také na www.laformaggeria.com.
Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia