REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tiramisu s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z mascarpone, smetany, piškotů, cukru a ovoce, posypaný kakaem a čokoládou.


Ingredience:
450 gsýru Mascarpone
70 gmoučkového cukru
4,5 dlsmetany ke šlehání
2,5 dlsilné zrnkové kávy
1,5 dlamaretta
0,7 dlrumu
1 balíčekcukrářských piškotů
3 lžícenastrouhané čokolády
1 ksmalé plechovky zavařených meruněk
kakao na posypání
špetka škořice

Postup:

1. Sýr vyšleháme společně se 2 lžícemi amaretta a moučkovým cukrem, pozvolna vmícháme dotuha ušlehanou šlehačku 2. Do uvařené překapané kávy přidáme zbylé amaretto i rum, meruňkový kompot scedíme a meruňky necháme na sítu odkapat
3. Každý piškot namočíme do kávy a naskládáme je těsně vedle sebe na dno misky, pokryjeme třetinou sýrové směsi a postup opakujeme ještě dvakrát, prostřední vrstvu sýru doplníme pokrájenými kompotovanými meruňkami a vrch dezertu ukončíme krémem
4. Tiramisu překryjeme fólií a necháme ztuhnout v chladu do druhého dne, před podáváním povrch posypeme kakaem, čokoládou a špetkou skořice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy