REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Thajská krevetová polévka TOM YUM GOONG

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Asijská obědová polévka, hutná, plná ingrediencí včetně krevet a hub shitake. Existuje více variant tohoto receptu!


Ingredience:
8 kschlazených předvařených krevet
1 lrybího nebo zeleninového vývaru
1/2 hrnkubambusových výhonků
1 svazekčerstvého koriandru
400 mlkokosového mléka
100 mlvody
50 mlsojové omáčky
200 grýžových nudlí
50 ghub shitake
4-6 kscherry rajčátek
4 kschilli papričky
4 kskolečka kořene zázvoru
2-4 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 kslemetky
chilli omáčka na dochucení
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Několik hodin před samotnou přípravou polévky sušené hlavičky hub shitake naložíme do sojové omáčky, kterou mírně zředíme vodou
  2. V hrnci na dobře rozpáleném oleji orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a na plátky nakrájený česnek, jakmile kousky zezlátnout, zalijeme vše vývarem a necháme přejít varem
  3. Do bublající polévky přidáme chilli papričky, zázvor, na kolečka nakrájená rajčátka, bambusové výhonky a houby shitake, dále šťávu z 1/2 limetky, chilli omáčku, přilijeme mléko, necháme pár minut vařit, občas zamícháme
  4. Nakonec do polévky přidáme krevety, plévku ještě dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem, pepřem a solí
  5. Polévku podáváme s rýžovými nudlemi, které uvaříme podle návodu na obalu, zdobíme kolečky nebo měsíčky limetky.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy