REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Thajská kuřecí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kuřecího masa, cibule, kokosového mléka a dalších ingrediencí.


Ingredience:
3 ksstroužků česneku
2 kskuřecích prsou
1 kschilli paprička
1 kscibule
1 lkuřecího vývaru
1 lžíceolivového oleje
1 hrstžampionů
1 plechovkakokosového mléka
kousek zázvoru 3,5 cm
šťáva z 1 limetky
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji opékáme 5 minut oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané stroužky česneku a po chvíli očištěné, na kousky nakrájené kuřecí maso, které necháme zprudka opéct a zatáhnout (nesmí se dusit)
2. Pak přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, krátce je opečeme, vše zalijeme kuřecím vývarem a přidáme oloupaný, na tenká kolečka nakrájený zázvor, očištěnou, na kousky nasekanou chilli papričku a vaříme asi 25 minut
3. Nakonec přilijeme kokosové mléko, zahřejeme, dochutíme solí a šťávou z limetky.

Doporučení:

Podáváme s koriandrem, plátky limetky a šikmými plátky chilli papričky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy