REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny se žampiony, slaninou a pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý oběd nebo večeře z vařených těstovin smíchaných na pánvi spolu se směsí orestovaných plátků tvrdých hub a kostiček anglické slaniny, směs pak zalitá smetanou a dochucená pestem, kořením a čerstvými listy bazalky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gtěstovin (penne, farfalle, kolínka ...)
250 gžampionů (lze nahradit čerstvými tvrdými houbami jako hřiby, liškami apod.)
200 gzakysané smetany 30 %
200 ganglické slaniny
1 hrstčerstvých listů bazalky
4 lžícebazalkového pesta
pepř
sůl

Postup:
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí, mírně osolené vodě, vodu slijeme, trochu si necháme na dokončení receptu
  2. Na pánvi částečně orestujeme slaninu, po chvíli přidáme i plátky žampionů, vše chvíli restujeme, pak snížíme teplotu zdroje pod pánví, přidáme těstoviny, mírně směs na pánvi podlijeme vodou s těstovin, zamícháme, po dvou minutách pánev odstavíme ze zdroje tepla
  3. Do těstovin zamícháme pesto, a polovinu listů bazalky, přelijeme smetanou, zamícháme, omáčku ochutnáme, dochutíme pepřem a solí, ihned servírujeme
  4. Jednotlivé porce zdobíme na talířích zbylými lístky bazalky.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy