REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny se špenátovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na skus uvařené těstoviny (fusilli, pene, špagety …), promíchané s omáčkou z čerstvého špenátu a dalších ingrediencí, ozdobené mandlemi a parmazánem.


Ingredience:
400 gtěstovin (fusilli, pene, špagety ...)
250 gsmetany ke šlehání
225 gčerstvého špenátu
55 gmandlových lupínků
30 gstrouhaného parmazánu
1 ksstroužek česneku
šťáva z poloviny citrónu
voda
sůl
parmazán na posypání

Postup:

1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, aby byly al dente, tedy tzv. na skus, pak je scedíme a vrátíme zpět do hrnce
2. Hrnec dáme na plotnu a vlijeme do něj smetanovou omáčku, zahřejeme zhoustnutí
3. Pokrm podle chuti osolíme, přidáme zbylý špenát a promícháme
4. Na talířích jednotlivé porce posypeme mandlovými lupínky a nastrouhaným parmazánem.

Příprava špenátové omáčky:
Polovinu špenátu rozmixujeme s česnekem, smícháme se smetanu, citronovou šťávu a parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy