REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny se slaninou a červeným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s ochuceným červeným zelím a jednotlivé porce pokladené rozpečenou slaninou s vejcem, posypané pažitkou.


Ingredience:
400 gvětších těstovin + voda
400 gčerstvého červeného zelí
50 mlčerveného vína
50 mloleje
4 ksplátků anglické slaniny
4 ks vajec
cukrový sirup nebo pískový cukr
vinná ocet
mletý pepř
pažitka
sůl

Postup:

1.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a promícháme se lžící oleje
2. Zelí očistíme, opláchneme, nakrájíme na nudličky, vložíme do zbylého rozehřátého oleje, podlijeme červeným vínem, osolíme a podusíme doměkka
3. Nakonec dochutíme sirupem nebo cukrem a vinným octem, promícháme s horkými těstovinami a opepříme
3. Slaniny rozpečeme, rozklepneme na ně vejce a necháme ztuhnout
4. Vejce se slaninou přendáme na jednotlivé porce těstovin a ozdobíme opláchnutou, osušenou, na drobno nasekanou pažitkou.

Doporučení:

Podáváme s ohřátou uzeninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy