REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny se skopovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny s podušeným skopovým masem.


Ingredience:
300 gtěstovinových hvězdiček
500 gskopového hrudí
60 gslaniny
0,5 lžičkymleté papriky
6 lžicrajčatového protlaku
5 lžicbílého vína
4 lžícestrouhaného sýra
1 ksvelké cibule
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájenou na malé kostičky necháme na rozpáleném pánvi pustit tuk 2. Přidáme drobně nasekanou cibuli, kterou necháme zpěnit
3. Přihodíme kousky skopového masa, papriku a za občasného přilívání horké vody dusíme cca 90 minut
4. Těstoviny uvaříme ve vařící a osolené vodě (cca 15 minut, dle návodu), pak je zcedíme
5. Jakmile je maso měkké, vydusíme šťávu na tuk a přihodíme těstoviny
6. Zalijeme protlakem zředěným s vínem a za stálého míchání, necháme ještě 5 minut na mírném ohni povařit
7. Jednotlivé porce posypeme sýrem.

Doporučení:

Místo protlaku můžeme použít kečup.

Poznámka:

Maso skopové lze nahradit masem kuřecím (vykostěné nohy, prsa), nebo vepřovým (kýta, kotleta). Dusíme 15-20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy