Těstoviny s podušeným skopovým masem.
Ingredience:
300 g | těstovinových hvězdiček |
500 g | skopového hrudí |
60 g | slaniny |
0,5 lžičky | mleté papriky |
6 lžic | rajčatového protlaku |
5 lžic | bílého vína |
4 lžíce | strouhaného sýra |
1 ks | velké cibule |
sůl |
Postup:
1. Slaninu nakrájenou na malé kostičky necháme na rozpáleném pánvi pustit tuk 2. Přidáme drobně nasekanou cibuli, kterou necháme zpěnit
3. Přihodíme kousky skopového masa, papriku a za občasného přilívání horké vody dusíme cca 90 minut
4. Těstoviny uvaříme ve vařící a osolené vodě (cca 15 minut, dle návodu), pak je zcedíme
5. Jakmile je maso měkké, vydusíme šťávu na tuk a přihodíme těstoviny
6. Zalijeme protlakem zředěným s vínem a za stálého míchání, necháme ještě 5 minut na mírném ohni povařit
7. Jednotlivé porce posypeme sýrem.
Místo protlaku můžeme použít kečup.
Poznámka:Maso skopové lze nahradit masem kuřecím (vykostěné nohy, prsa), nebo vepřovým (kýta, kotleta). Dusíme 15-20 minut.