Tento skvělý recept pro Vinselekt Michlovský připravila Elly alias Bohyně kuchyně. Pro své kouzlení v kuchyni použila víno Vinselekt Michlovský z exkluzivní řady pro Globus. Doporučená cena vína pro řetězec Globus je 249 Kč, ale většinou se prodává levněji.
Ingredience:
400 g | špaget |
250 g | cukety |
200 ml | Rulandské bílé 2018 Vinselekt Michlovský pro Globus |
4 lžíce | kvalitního olivového oleje |
2 lžičky | lanýžové pasty |
1 lžička | lanýžů v nálevu |
3 ks | salsiccie |
1 ks | šalotka |
čerstvě mletý bílý pepř | |
voda | |
sůl | |
sýr Gran Moravia – najemno nastrouhaný nebo hoblinky |
Postup:
- Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Osolte ji a dejte do ní vařit špagety. Vařte podle návodu na obalu a občas zkuste, jestli už jsou hotové.
- Připravte si větší pánev, na které zahřejete olivový olej a dejte opékat salsicciu, nakrájenou na kolečka, spolu s šalotkou na hrubší kousky. Po pěti minutách přidejte kousky cukety. Část cukety nechte stranou a opečte ji jen chvilku, na suché pánvičce. Tuto cuketu potom použijte na ozdobu.
- Do pánve s cuketou, salsicciou a šalotkou přidejte lanýžovou pastu i plátky lanýžů. Ihned promíchejte a zalijte vínem. Při vyšší teplotě nechejte víno odvařit. Můžete přidat trochu vody, ve které se vařily špagety. Nastrouhejte asi hrst sýra, promíchejte a ihned podávejte.
- Na talíři posypejte hoblinkami sýra, ozdobte cuketou opečenou nasucho na pánvi, případně i jedlý květy. Lichořeřišnice se bude skvěle hodit. Podávejte se sklenkou Rulandského bílého vína.
Rulandské bílé 2018, výběr z hroznů, Vinselekt Michlovský – Buket letních bílých květů, zeleného pepře, transformovaných slaných trnek, doprovází v chuti kandované ovoce s karamelovo-medovou kořenitostí. Doporučujeme k ricottové pěně s čerstvou bazalkou nebo králičímu hřbetu se smetanovým celerem. Výborně doplní polotvrdé a tvrdé horské sýry. Zakoupíte v Globusu, obsah 0,75 l, doporučená cena: 249 Kč.