REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s tuňákovými koulemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené špagety s bazalkovým pestem, smetanou a opečenými tuňákovými kuličkami, posypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
400 gšpaget
70 gstrouhanky
40 gmandlí
2 kskonzervy tuňáka v oleji
1 ksvejce
3 lžíce bazalkového pesta
1 lžíceslunečnicového oleje
1 lžícemraženého kopru
1 lžícepažitky
1 lžícecitronové kůry
180 mlsmetany
voda
sůl
parmazán na posypání
olej na omaštění špaget

Postup:

1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus, pak je scedíme, mírně prokapeme olejem a udržujeme je teplé
2. Tuňáka vyndáme z konzervy, necháme okapat, dáme do mísy, přidáme strouhanku, nadrobno nakrájenou pažitku, kopr, na jemno nasekané mandle, citronovou kůru, rozklepnuté vejce, vše dobře promícháme rukama do kompaktní hmoty, z které uděláme kuličky velikosti golfového míčku
3. V široké pánvi na rozehřátém oleji kuličky ze všech stran opečeme dozlatova (2-3 minuty), pak do pánve přidáme uvařené špagety, bazalkové pesto, smetanu, vše opatrně promícháme a podáváme posypané strouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy