Uvařené těstoviny s tuňákem, olivami, rukolou a bazalkou, servírované s opečenými cherry rajčaty.
Ingredience:
400 g | těstovin penne |
300 g | cherry rajčat na větvičce |
150 g | rukoly |
120 g | černých oliv kalamata |
60 ml | balzamikového octa |
2 ks | konzervy tuňáka v olivovém oleji |
1 ks | stroužku česneku |
2 hrsti | bazalkových listů |
1 lžíce | olivového oleje + na zastřiknutí |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Větvičku nebo více větviček omytých, osušených cherry rajčat položíme na plech vyložený pečicím papírem, zastříkneme olivovým olejem a dáme na 6-8 minut do předehřáté trouby na 200 °C, aby rajčata změkla
2. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente (na skus), scedíme je a necháme okapat
3. Mezitím na rozehřátém oleji opečeme oloupaný, rozetřený česnek, pak přidáme okapaného tuňáka, olivy, balzamikový ocet, promícháme a nakonec vmícháme uvařené těstoviny a ještě chvíli vše opečeme
4. Sundáme z tepla, přidáme bazalku, rukolu a podle chuti osolíme i opepříme
5. Rozdělíme na talíře, navrch položíme cherry rajčata a podáváme.