REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s tuňákem a pečenými rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny s tuňákem, olivami, rukolou a bazalkou, servírované s opečenými cherry rajčaty.


Ingredience:
400 gtěstovin penne
300 gcherry rajčat na větvičce
150 grukoly
120 gčerných oliv kalamata
60 mlbalzamikového octa
2 kskonzervy tuňáka v olivovém oleji
1 ksstroužku česneku
2 hrstibazalkových listů
1 lžíceolivového oleje + na zastřiknutí
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Větvičku nebo více větviček omytých, osušených cherry rajčat položíme na plech vyložený pečicím papírem, zastříkneme olivovým olejem a dáme na 6-8 minut do předehřáté trouby na 200 °C, aby rajčata změkla
2. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente (na skus), scedíme je a necháme okapat
3. Mezitím na rozehřátém oleji opečeme oloupaný, rozetřený česnek, pak přidáme okapaného tuňáka, olivy, balzamikový ocet, promícháme a nakonec vmícháme uvařené těstoviny a ještě chvíli vše opečeme
4. Sundáme z tepla, přidáme bazalku, rukolu a podle chuti osolíme i opepříme
5. Rozdělíme na talíře, navrch položíme cherry rajčata a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy