Uvařené těstoviny promíchané s rajčaty, podušené spolu s orestovanou cibulí a česnekem. Pokrm je zdobený čerstvě nasekanou petrželkou a kostkami sýra.
Ingredience:
300 g | těstovin (fusilli, pene) |
200 g | sýra Feta |
800 g | konzervovaných rajčat |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | malé cibulky |
3 lžíce | čerstvé posekané petrželky |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
mletý černý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka (držíme se návodu na obalu)
2. Očištěnou a na plátky pokrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji spolu s drceným česnekem
3. Přimícháme nasekaná konzervovaná rajčata a protlak, okořeníme pepřem a solí, necháme asi 10 minut probublávat, dokud nám směs nezhoustne
4. Uvařené těstoviny slijeme, propláchneme nejlépe v cedníku a pak je přidáme do omáčky
5. Nakonec do směsi přidáme na kousky pokrájený sýr a petrželku, promícháme a ještě chvíli povaříme.