REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s pivní zeleninovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené těstoviny s omáčkou z rajčat, lilku, cukety, papriky, česneku a piva, posypanéstrouhaným sýrem.


Ingredience:
500 gtěstovin (penne)
120 gstrouhaného parmazánu
voda
sůl
Na omáčku:
100 mlsvětlého piva
4 lžíceoleje
1 lžičkaPodravky
1 ksplechovky krájených rajčat
1 ksvelké žluté papriky
1 ksstroužku česneku
1 kscukety
1 kslilku
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu tak, aby byly al dente (na skus), pak je scedíme a necháme okapat
2. Na 2 lžících rozehřátého oleje orestujeme krájená rajčata, ochutíme Podravkou a dusíme asi 10 minut
3. Na jiné pánvi orestujeme na zbylém rozehřátém oleji očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájenou cuketu i lilek
4. Přilijeme světlé pivo, přidáme oloupaný prolisovaný stroužek česneku a vše podusíme asi 10 minut
5. Nakonec zeleninu smícháme s rajčaty, dochutíme solí a podáváme posypané strouhaným parmazánem a vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy