REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s pikantní klobásou a jemnou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mascarpone omáčkou přelité těstoviny uvařené tzv. na skus.


Ingredience:
1 ks (cca 200 g)větší kvalitní pikantní paprikové klobásy
2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
1 ksfeferonky
150 gmascarpone
2 lžícesmetany na vaření
2 lžíceparmazánu
šťáva z 1/2 malého citronu
snítka rozmarýnu
olivový olej
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus, trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky
2. Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou orestujeme na olivovém oleji, na závěr přidáme na jemno posekaný česnek
3. Vejce s mascarpone, smetanou, citronovou šťávou a parmazánem vymícháme do hladké konzistence
4. Těstoviny přihodíme do pánve, promícháme s klobásovou směsí a odstavíme
5. V této chvíli vmícháme mascarponovou omáčku, pořádně vše promícháme a v případě nutnosti přilijeme cca 1 lžíci vody z těstovin, dochutíme solí a pepřem
6. Těstoviny podáváme ihned, jinak by se dalším ohříváním omáčka mohla srazit.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy