REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě uvařené těstoviny, promíchané s mletým masem podušeným na cibulce spolu s bylinkami a rajčaty.


Ingredience:
500 gtěstovin
500 gmletého masa (hovězí nebo vepřové, případně i směska)
400 gloupaných krájených rajčat v plechovce i s nálevem
200 goliv
2 kscibule
1 ksstroužek česneku
oregano
bazalka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tzv al-dente, tedy na skus
2. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli společně s česnekem
3. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a krátce opečeme, pak vmícháme loupaná krájená rajčata i s nálevem, nasekané olivy, bazalku a oregano
4. Dusíme dalších 5-10 minut
5. Směsí přelijeme uvařené a dobře okapané těstoviny.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy