Ve vodě uvařené těstoviny, promíchané s mletým masem podušeným na cibulce spolu s bylinkami a rajčaty.
Ingredience:
500 g | těstovin |
500 g | mletého masa (hovězí nebo vepřové, případně i směska) |
400 g | loupaných krájených rajčat v plechovce i s nálevem |
200 g | oliv |
2 ks | cibule |
1 ks | stroužek česneku |
oregano | |
bazalka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tzv al-dente, tedy na skus
2. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli společně s česnekem
3. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a krátce opečeme, pak vmícháme loupaná krájená rajčata i s nálevem, nasekané olivy, bazalku a oregano
4. Dusíme dalších 5-10 minut
5. Směsí přelijeme uvařené a dobře okapané těstoviny.
Autor receptu: Dalibor Marounek