REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny servírované se smetanovou omáčkou a lososem.


Ingredience:
500 gtěstovin trottole
150 glososa
4 lžíceolivového oleje
2 lžícevodky
2 lžícenasekaného kopru
250 mlhusté zakysané smetany
2 ksjarní cibulky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Ve větší širší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme očištěné, na jemno nakrájené cibulky a 3 minuty je opékáme
2. Pak přidáme lososa nakrájeného na kousky, opékáme 1 minutu, zalijeme vodkou a počkáme asi 2 minuty, dokud se neodpaří alkohol
3. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, necháme 5 minut prohřát, vmícháme na drobno nasekaný kopr a udržujeme teplé
4.

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus, scedíme je, smícháme se smetanovou omáčkou a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy