REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny na italský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept inspirovaný italskou kuchyní. Jde o rajčatový základ dochucený cukrem, kořením a bylinkami, do kterého nakonec zamícháme uvařené těstoviny, které v omáčce jen krátce prohřejeme. Pokrm do 30 minut!


Ingredience:
500 gtěstovin Fusilli tricolore nebo nějaké jiné těstoviny
voda
sůl
Na omáčku:
200 mlrajského protlaku
400 gnakládaných, krájených a oloupaných rajčat
4 ksčerstvých rajčat
1 ksstroužek česneku
1 kssušené chilli papričky
1/4 skleničkykaparů
1 lžícezeleného pepře
bylinková sůl
cukr dle chuti
olivový olej
pepř
čerstvé bylinky (například: bazalka, tymián, rozmarýn, oregano)
Na dohotovení:
snítky bylinek na ozdobu
parmazán nebo jiný tvrdý sýr na posypání

Postup:
  1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, tzv. na skus, pak je propláchneme a necháme důkladně okapat
  2. Velkou pánev zakápneme extra panenským olivovým olejem a zdroj tepla zapneme na maximum, orestujeme nadrobno nakrájený česnek a chilli papričku
  3. Po chvíli, jakmile česnek začne hnědnout, ho vytáhneme, přidáme do pánve protlak, rajčata, kapary, nakládaná rajčátka, zelený pepř, směs osolíme, okořeníme pepřem, zamícháme a necháme na mírném zdroji tepla probublávat
  4. Nakonec do směsi zamícháme nasekané zelené bylinky (stačí jeden druh, ale více bylinek je lepší), omáčku ochutnáme a podle chuti dosladíme, osolíme
  5. Asi po 15 minutách do směsi zamícháme těstoviny, promícháme, prohřejeme a můžeme servírovat
  6. Na talířích jednotlivé porce servírujeme posypané parmazánem a ozdobené snítky bylinek.
Doporučení:

Kdo nemá rád těstoviny promíchané s rajčatovou omáčkou, může je nasypat na talíře a omáčkou je jen ozdobit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Podzimní variace z těch nejkvalitnějších tuzemských surovin

S významným výročím 17. listopadu jsme si připomněli doby, kdy kromě jiného nebylo snadné se dobře a zdravě stravovat, protože se jedlo, co bylo. V minulosti nebylo z čeho vařit, dnes seženeme prakticky cokoliv v jakoukoliv roční dobu. Už se ale naštěstí neřídíme jen „neomezenou“ nabídkou supermarketů a obchodů s potravinami a čím dál častěji dáváme na selský rozum. Pokud stejně jako my preferujete co nejkvalitnější tuzemské a lokální suroviny, pravděpodobně následujete především sezónu a svůj instinkt. Do čeho se pustit v listopadu?

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Křupavé hranolky McCain sledují nejnovější kulinární trendy

Kdo by je nemiloval? Křupavé, voňavé, zlatavé hranolky s vynikající chutí brambor. Řeč je o hranolkách značky McCain, která jako první přinesla na český trh mražené hranolky do trouby. A právě teď můžete ochutnat něco nového! Dvě křupavé novinky McCain připravené podle nejnovějších kulinárních trendů: široké hranolky Steakhouse Frites a hranolky s křupavou slupkou Bistro Style! Pro tu nejlepší chuť a výjimečný zážitek na talíři.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy