REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát se šunkou a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařených těstovin, nakrájené šunky a čerstvé zeleniny, dochucený ochucenou zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
200 gtěstovin (vrtule, vagonová kola, velká kolínka ...)
100 grajčat
100 gšunky
50 ghrášku (čerstvého nebo sterilovaného)
1/2 ksžluté papriky
1/2 kszelené papriky
sůl
Zálivka:
2 lžícecitrónové šťávy
2 lžíceoleje
bílý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny dáme do vroucí osolené vody, ihned zamícháme,aby se nepřichytily ke dnu
2. Uvaříme je podle návodu nepříliš do měkka (tak zvaně na skus – al dente), propláchneme studenou vodou a necháme okapat
3. Rajčata dobře opláchneme a nakrájíme na osminky
4. Hrášek – čerstvý vyloupeme(sterilovaný scedíme)
5. Papriky opláchneme zbavíme semen a nakrájíme na nudličky
6. Šunku nakrájíme na menší kousky
7. Uvařené těstoviny vložíme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu, šunku a zalijeme připravenou zálivkou z rozšlehaného oleje, citrónové šťávy, mletého pepře a soli
8. Vše zlehka promícháme a necháme vychladit.

Doporučení:

Místo citrónové šťávy můžeme do zálivky dát ocet. Šunku můžeme nahradit opečeným kuřecím masem. Skvělé jsou v těstovinových salátech také okurky, olivy, ančovičky, lístky bylinek …

Poznámka:

Těstoviny na salát nesmí být uvařené příliš doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy