REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s tuňákem a olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve slané vodě uvařené těstoviny, okapané smíchané s jemně nasekaným ledovým salátem, rajčátky, olivami a kousky tuňáka, přelitý salátovou zálivkou, servírovaný dobře vychlazený.


Ingredience:
200 gtěstovin penne (duté těstoviny)
100 gkoktejlových rajčátek
100 gčerných oliv
150 gtuňáka ve vlastní šťávě
50 gledového salátu
3 lžíceolivového oleje
1 lžícebalzamikového octa
2 ksstroužky česneku
pepř
sůl
osolená voda na uvaření těstovin

Postup:

1. Uvařené těstoviny propláchneme, necháme důkladně okapat, pak je promícháme s jemně nasekaným ledovým salátem
2. Přidáme na polovinu rozkrojená rajčátka a olivy a kousky tuňáka
3. Z olivové oleje, balzamikového octa, rozetřeného česneku, soli a pepře rozšleháme v misce zálivku
4. Salát zálivkou přelijeme, promícháme a necháme vychladit v lednici.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy