Ve slané vodě uvařené těstoviny, okapané smíchané s jemně nasekaným ledovým salátem, rajčátky, olivami a kousky tuňáka, přelitý salátovou zálivkou, servírovaný dobře vychlazený.
Ingredience:
200 g | těstovin penne (duté těstoviny) |
100 g | koktejlových rajčátek |
100 g | černých oliv |
150 g | tuňáka ve vlastní šťávě |
50 g | ledového salátu |
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | balzamikového octa |
2 ks | stroužky česneku |
pepř | |
sůl | |
osolená voda na uvaření těstovin |
Postup:
1. Uvařené těstoviny propláchneme, necháme důkladně okapat, pak je promícháme s jemně nasekaným ledovým salátem
2. Přidáme na polovinu rozkrojená rajčátka a olivy a kousky tuňáka
3. Z olivové oleje, balzamikového octa, rozetřeného česneku, soli a pepře rozšleháme v misce zálivku
4. Salát zálivkou přelijeme, promícháme a necháme vychladit v lednici.