REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s tuňákem III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařených těstovin smíchaných s nakrájenými fazolovými lusky a s červenými fazolemi, dochuceným bílým jogurtem.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
200 gtěstovin (barevná vřeténka)
200 gtuňáka v oleji
100 gčervených fazolí (sterilované)
50 gzelených fazolových lusků
50 gbílých fazolí (sterilované)
2 ksstroužků česneku
2 ksvařených vajec
1 ksbílého jogurtu
3 lžíceoleje
citrónová šťáva
petrželka
sůl

Postup:

1. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody, ihned zamícháme, aby se nám nepřichytily ke dnu
2. Uvaříme je podle návodu nepříliš doměkka, scedíme je, zakapeme lžící oleje a promícháme
3. Čerstvé (mražené) fazolové lusky pokrájíme na menší kousky, dáme je krátce povařit v osolené vodě, zcedíme je a necháme okapat 4. Do mixéru nalijeme olej z tuňáka, bílý jogurt, přidáme na plátky nakrájený česnek, citrónovou šťávu, sůl a dobře rozmixujeme
5. Přidáme sterilované bílé fazole a vše rozmixujeme do hladkého krému
6. Uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme zbylý olej, uvařené fazolové lusky, maso z tuňáka, červené fazole, nasekanou na drobno petrželku a špetku soli
7. Zlehka promícháme, zalijeme zálivkou z jogurtu a ozdobíme čtvrtkami vařených vajec.

Doporučení:

Těstoviny na salát nesmí být uvařené příliš doměkka (uvaříme je tak zvaně na skus al dente).Po uvaření můžeme také těstoviny propláchnout studenou vodou, aby se neslepily, ale již se nepromíchávají s olejem.

Poznámka:

Některé těstovinové saláty podáváme dobře vychlazené, jiné lépe chutnají při pokojové teplotě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy