Salát z uvařených těstovin smíchaných s nakrájenými fazolovými lusky a s červenými fazolemi, dochuceným bílým jogurtem.
Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby: | |
200 g | těstovin (barevná vřeténka) |
200 g | tuňáka v oleji |
100 g | červených fazolí (sterilované) |
50 g | zelených fazolových lusků |
50 g | bílých fazolí (sterilované) |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | vařených vajec |
1 ks | bílého jogurtu |
3 lžíce | oleje |
citrónová šťáva | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody, ihned zamícháme, aby se nám nepřichytily ke dnu
2. Uvaříme je podle návodu nepříliš doměkka, scedíme je, zakapeme lžící oleje a promícháme
3. Čerstvé (mražené) fazolové lusky pokrájíme na menší kousky, dáme je krátce povařit v osolené vodě, zcedíme je a necháme okapat 4. Do mixéru nalijeme olej z tuňáka, bílý jogurt, přidáme na plátky nakrájený česnek, citrónovou šťávu, sůl a dobře rozmixujeme
5. Přidáme sterilované bílé fazole a vše rozmixujeme do hladkého krému
6. Uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme zbylý olej, uvařené fazolové lusky, maso z tuňáka, červené fazole, nasekanou na drobno petrželku a špetku soli
7. Zlehka promícháme, zalijeme zálivkou z jogurtu a ozdobíme čtvrtkami vařených vajec.
Těstoviny na salát nesmí být uvařené příliš doměkka (uvaříme je tak zvaně na skus al dente).Po uvaření můžeme také těstoviny propláchnout studenou vodou, aby se neslepily, ale již se nepromíchávají s olejem.
Poznámka:Některé těstovinové saláty podáváme dobře vychlazené, jiné lépe chutnají při pokojové teplotě.