REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Terina z uzeného lososa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky uzeného lososa vyložená terina, plněná směsí z tvarohu, smetanového sýra a dalších ingredinecí, vychlazená v lednici.


Ingredience:
700 gplátků uzeného lososa
500 gsmetanového sýra
250 gtvarohu
2 kslimetky
1 ksokurky
2 lžícenasekaného kopru
1 lžícestrouhaného křenu
pepř
sůl
olej na vymazání teríny
snítky kopru na ozdobu
forma na chlebíčky (terina)

Postup:

1. Formu vymažeme olejem a vyložíme většinou z 500 g plátků uzeného lososa (několik plátků si necháme na uzavření teriny)
2. Zbytek lososího masa pokrájíme na drobné kousky, smícháme s tvarohem, smetanovým sýrem a křenem
3. Do směsi dále přidáme šťávu z 1 ks limetky, nasekaný kopr, dochutíme ji solí a pepřem
4. Polovinu náplně dáme do teriny, poklademe plátky okurek, přes ně dáme zbylou náplň, přiklopíme zbylými plátky lososa
5. Hotovou naplněnou formu dáme na 3 hodiny do ledničky chladit
6. Plátky lososí teriny podáváme se skrojky druhé limetky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy