REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplá hořčičná omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá přílohová omáčka s chutí a vůní po hořčici. Skvělá například k minutkově připravenému, na oleji na pávi opečenému, vepřovému nebo kuřecímu masu. Připravuje se v pánvi z výpeku po mase.


Ingredience:
2 lžíceplnotučné hořčice
1 kelímeksmetany
1 kscibule
výpek po mase
voda
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Po opečeném mase na pánvi nám zbude výpek, do něj hodíme na kolečka pokrájenou cibuli, necháme ji mírně zezlátnout, pak podlijeme trochou vody a chvíli podusíme
  2. Do základu dáme hořčicí, opět chvíli vše provaříme, pak nalijeme smetanu pokojové teploty, dochutíme pepřem a solí, chvíli povaříme, mícháme
  3. Nakonec vše rozmixujeme tyčovým mixérem
  4. Teplou omáčkou přeléváme plátky opečeného nebo grilovaného masa.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy