REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí řízky v křenovém obalu se salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso potřené křenem, obalené ve vejcích a strouhance, usmažené dozlatova, podávané se zeleným salátem s bylinkovou zálivkou.


Ingredience:
4 kstelecích řízků
130 gstrouhanky
50 gstrouhaného křenu
40 gmásla
2 ksvajec
1 kszeleného salátu
mletý pepř
sůl
Na zálivku:
1 svazekpažitky
2 lžícecitronové šťávy
200 gzakysané smetany
mletý pepř
cukr
sůl
Na ozdobu:
4 plátkycitronu

Postup:

1. Očištěné maso osolíme, opepříme a potřeme na jemno nastrouhaným křenem
2. Pak řízky obalíme v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a v pánvi na rozehřátém másle řízky na mírném ohni po obou stranách usmažíme (zpočátku prudce, pak zvolna po obou stranách 4 minuty dosmažíme)
3. Salát opereme, roztrháme na kousky a pažitku nasekáme na drobno
4. Připravíme si zálivku; na drobno nasekanou pažitku, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř propícháme
5. Řízky vložíme na talíře, ozdobíme plátky citronu a vedle upravíme salát, který polijeme bylinkovou zálivkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy