Maso potřené křenem, obalené ve vejcích a strouhance, usmažené dozlatova, podávané se zeleným salátem s bylinkovou zálivkou.
Ingredience:
4 ks | telecích řízků |
130 g | strouhanky |
50 g | strouhaného křenu |
40 g | másla |
2 ks | vajec |
1 ks | zeleného salátu |
mletý pepř | |
sůl | |
Na zálivku: | |
1 svazek | pažitky |
2 lžíce | citronové šťávy |
200 g | zakysané smetany |
mletý pepř | |
cukr | |
sůl | |
Na ozdobu: | |
4 plátky | citronu |
Postup:
1. Očištěné maso osolíme, opepříme a potřeme na jemno nastrouhaným křenem
2. Pak řízky obalíme v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a v pánvi na rozehřátém másle řízky na mírném ohni po obou stranách usmažíme (zpočátku prudce, pak zvolna po obou stranách 4 minuty dosmažíme)
3. Salát opereme, roztrháme na kousky a pažitku nasekáme na drobno
4. Připravíme si zálivku; na drobno nasekanou pažitku, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř propícháme
5. Řízky vložíme na talíře, ozdobíme plátky citronu a vedle upravíme salát, který polijeme bylinkovou zálivkou.