Naklepané telecí řízky, potřené olejem a posypané nastrouhaným sýrem, namáčené v řidším těstíčku z vajec a hladké mouky, usmažené ve vyšší vrstvě oleje.
Ingredience:
4 ks | telecích řízků |
2 ks | vajec |
50 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
hladká mouka dle potřeby | |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Telecí řízky si odblaníme, naklepeme, potřeme olejem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem
2. Pak si rozšleháme vejce, osolíme a za neustálého míchání metličkou přidáváme hladkou moukou, dokud nám nevznikne řidší těstíčko
3. V těstíčku namáčíme telecí řízky se sýrem a ihned smažíme na rozpáleném oleji, nejdříve prudce osmažíme z obou stran, poté zvolna dosmažíme, oleje musí být větší množství, řízky musí plavat, aby byli kypré
4. Smažené telecí řízky se sýrem servíruje ihned, dokud jsou teplé, například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.