REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatranská cibulačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cibulačka dle receptu našich východních sousedů.


Ingredience:
400 gcibule
800 mlkuřecího vývaru
2 ksjarní cibulky
1 ksmrkve
1 ksmrkve
1 ksuzeného korbáčiku
1 ksmalé bílé bagety
2 lžícemásla
1 lžíceoleje
zelená petrželka
mletý černý pepř
sůl
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka
2. V hrnci na rozpáleném oleji cibuli osmahneme dorůžova
3. Cibulový základ zalijeme vývarem, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a jarní cibulky, polévku necháme na mírném ohni provářet
4. Bagetu nakrájíme na plátky, rozložíme ji na plech a nasucho opečeme v troubě, potom na každý toustík položíme kousek nakrájeného korbáčiku a necháme roztát pod grilem nebo v rozehřáté troubě
5. Povařenou polévku podle chuti osolíme a okořeníme mletým pepřem
6. Horkou polévku rozdělíme do talířů a přidáme sýrové plátky bagety, zdobíme snítkou petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy