REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štúrovská štědrovečerní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí polévka z ježdíků.


Ingredience:
500 gježdíků
50 gceleru
50 gcibule
50 gpetržele
1,5 lvody
1 dclsladké smetany
1 lžícehladké mouky
máslo
zelená petrželka
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Oškrábané, vykuchané a očištěné ježdíky dobře omyjeme a vaříme asi 30 minut v osolené vodě se strouhanou a očištěnou zeleninou
2. Kousky ne zcela uvařeného masa vybereme na talířek, ostatní i se zeleninou protřeme přes síto
3. Polévku doplníme vroucí vodou na 1,5 litru, vlijeme do ní smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, okořeníme mletým pepřem, přidáme máslo, vložíme kousky odloženého masa, zamícháme, dochutíme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy