REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová polévka s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z bledé jíšky, vody, smetany a koření s vložkou ztracených vajec.


Ingredience:
0,25 lsmetany
2 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
4 ksvajec
1 ksbobkový list
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Bledou jíšku z másla a hladké mouky zalijeme studenou vodou
2. Osolíme, okořeníme kmínem a jedním bobkovým listem
3. Uvedeme do varu a necháme vařit asi 20 minut, pak přilijeme smetanu zahuštěnou trochou mouky a necháme ještě přejít varem
4. V této fázi do polévky sázíme celá vejce, dále vývar už navaříme, ale z plotny polévku odstavíme až po chvíli, když bílky ztuhnou.

Doporučení:

Tuto polévku servírujeme nejlépe s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy