REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slovenská zelňačka s uzeným kolenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelňačka z nakládaného zelí, brambor a kousků povařeného uzeného masa.


Ingredience:
800 guzeného vepřového kolena
300 gnakládaného ksyselého zelí
200 gbrambor
150 gkyselé smetany
50 gsádla
50 gcibule
30 gčesneku
mletá červená paprika
sůl
voda

Postup:

1. Uzené koleno povaříme asi 20 minut, pak vodu slijeme, dáme novou a vaříme až maso změkne
2. Nadrobno nakrájíme cibuli, osmahneme ji na sádle, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem z kolena
3. Přidáme kostičky brambor, nakládané kyselé zelí a česnek, vaříme tak dlouho, až zelí změkne
4. Do hotové polévky nakrájíme vykostěné koleno, polévku dle chuti dosolíme
5. Jednotlivé porce horké polévky na talířích zdobíme kyselou smetanou.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy