Pomletý točený salám ochucený stejně jako pravý tatarský biftek cibulí, žloutky, kečupem, worcesterskou omáčkou …
Ingredience:
500 g | točeného salámu |
1 lžíce | oleje |
4 ks | žloutky |
1 ks | velké cibule |
worcesterská omáčka | |
mletá sladká paprika | |
ostrá chilli omáčka | |
plnotučná hořčice | |
mletý černý pepř | |
sladký kečup | |
sůl | |
topinky a stroužky česneku jako příloha |
Postup:
1. Salám oloupeme a umeleme na masovém strojku, přidáme lžíci oleje a dobře promícháme
2. Na talířích vytvoříme z umleté hmoty čtyři bochánky s důlkem, do každého důlku vyklepneme jeden žloutek
3. Kopečky tataráku obložíme hromádkami soli, papriky, pepře a cibule
4. Podáváme spolu s topinkami, stroužky česneku, kečupem, worcesterskou omáčkou a hořčicí na dochucení.
Pokud tatrský biftek budeme podávat nezkušeným kuchtíkům, raději ho dochutíme dopředu a servírujeme na talířích již namíchaný produkt, nebo ho natíráme a podáváme přímo na topinkách.